Skip to Store Area:

Hardloopkleding winter


In de winter kan het soms heel erg koud zijn. Dan is er niets lekkerders om tijdens het hardlopen een lange running tight of een warme hardloopjas te dragen. Speciaal voor in de wintermaanden zoals november, december, januari, februari en maart bieden wij hardloopkleding dames en heren aan voor in de winter. Hierdoor krijgt u het niet koud als u buiten aan het hardlopen bent. Het belangrijkste is dat u functionele kleding draagt tijdens het hardlopen. De hardloopkleding voor dames en heren moet uw lichaamstemperatuur reguleren, transpiratievocht snel afvoeren en u uiteraard beschermen tegen de winterse regen en wind.

   


Op welke manier kunt u het beste hardloopkleding dagen in de winter?


Dit leggen we u uit aan de hand van het drie-lagen-systeem. Het systeem bestaat uit een onderlaag, tussenlaag en bovenlaag. Functionele onderkleding voor dames en heren kan bijvoorbeeld thermokleding zijn van Craft of Odlo. Thermokleding beschikt over vochtopzuigende en vochtafstotende eigenschappen. Hierdoor wordt aan de binnenzijde van de kleding de transpiratie snel opgenomen en wordt dit naar de tussenlaag afgevoerd. Dit is een belangrijk onderdeel van alle winter hardloopkleding.

De tussenlaag zoals een hardloopshirt dient ervoor te zorgen dat het lichaam warm blijft en dat de transpiratie uit de eerste laag verder wordt afgevoerd naar de buitenlaag. Door deze isolerende tussenlaag koelt uw lichaam niet af en wordt lichaamswarmte vastgehouden. Overtollige lichaamswarmte wordt wel naar buiten afgevoerd, zodat u het niet te warm krijgt. De derde laag uit het systeem zorgt voor bescherming tegen wind en regen. Dit kan bijvoorbeeld een hardloopjack zijn. Uiteraard raden wij u ten alle tijden aan om met name in de winter reflectie kleding te dragen, waaronder een reflectie vest en een reflectie armband. Het online kopen van hardloopkleding winter doet u eenvoudig via onze webshop. Alle hardloop kleding is direct uit voorraad leverbaar. Voor 16.00 uur besteld is de volgende dag in huis.