Het kiezen van nieuwe hardloopschoenen is altijd lastig. Hoe weet u nou welke schoenen voor u de juiste zijn? Met dit blogartikel proberen wij u te helpen met het maken van de juiste keuze. Er zijn veel verschillende merken van hardloopschoenen, Hardloop-Geest biedt de zes populairste merken aan, dat zijn: Asics, Nike, Adidas, Brooks, Saucony en New Balance. De schoenen worden aangeboden voor dames, heren en kids. Het bekendste hardloopschoenenmerk in Nederland is Asics, daarop volgen Nike en Adidas. Om er niet een té lang blogartikel van te maken kijken we met name naar de verschillen tussen Nike en Asics.

Verschillen tussen Nike en Asics voor het kiezen van uw hardloopschoenen
Hardloopschoenen van beide merken hebben een perfecte pasvorm, maar hebben wel degelijk verschillende kenmerken. Kenmerkend bij schoenen van Asics is dat de loper duidelijk voelt dat hij/zij schoenen om de voeten heeft die t.o.v. Nike schoenen over het algemeen net iets meer steun geven. Daarentegen heeft de loper met Nike schoenen weer minder het gevoel dat hij/zij schoenen om de voeten heeft. Het wordt vaak omschreven als lopen op wolkjes of het aan hebben van sloffen. Zo makkelijk sluiten de schoenen om de voeten.Demping van Nike en Asics running schoenen
Schoenen van beide merken hebben een uistekende demping. De running schoenen van Nike zijn gebaseerd op luchtdemping (Nike Air) en de running schoenen van Asics zijn gebaseerd op gel demping. De hoeveelheid demping is afhankelijk van de prijs. Hoe duurder de runningschoenen hoe meer demping er in de schoenen zit verwerkt. Voor een beginnende loper (1 x in de week) is het aan te raden om hardloopschoenen aan te schaffen tussen de € 50,00 en € 90,00. Voor een actievere loper die meerdere kilomters in de week maakt (2 tot 3 keer) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 80,00 en € 120,00. Voor de nog actievere lopers (vanaf 3 keer in de week) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 120,00 en € 160,00. In duurdere schoenen zit meer demping verwerkt, daardoor kunnen er ook meerdere kilometers mee gelopen worden. Met schoenen van rond de € 120,00 kan ca. 1200 km. gelopen worden. Na die tijd wordt de demping minder en zijn de schoenen aan vervanging toe. Het is aan te raden om de schoenen tijdig te vervangen, op die manier voorkomt u knie- en rugklachten.

Neutrale of anti pronatie hardloopschoenen? Maak bij ons de juiste keuze!
Bij het kiezen van uw hardloopschoenen is het uiteraard ook belangrijk dat u weet of u een neutrale loop heeft of dat u een overpronatie afwikkeling heeft. Om hier achter te komen lees dan ons voorgaande blogartikel over neutrale of anti pronatie hardloopschoenen. Wil je graag hardloopschoenen met korting kopen? Kijk dan in onze shop.