Skip to Store Area:

Achillespeesontsteking opgelopen tijdens het hardlopen

maandag 4 november 2019 12:28:00 Nederland

Het is als hardloper natuurlijk van belang dat je goede schoenen hebt om te lopen. Ze moeten zorgen voor de juiste ondersteuning, niet te zwaar zijn, en het liefst nog zo modieus mogelijk. Er zijn veel verschillende merken en soorten te verkrijgen. Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe hardloopschoenen is hoe ze zitten, dus of ze wel genoeg steun bieden bij het lopen en hoe de pasvorm is. Dit doe je om te voorkomen dat je verschillende klachten krijgt tijdens of na het hardlopen.

Wat is achillespeesontsteking
Bij het hardlopen komt er veel spanning te staan op verschillende spieren en pezen in je lichaam. Een hiervan is de achillespees, dit is een pees die tussen de kuitspieren en het hielbeen zit Dit is de grootste pees van ons lichaam. Deze pees kan door te veel stress of bij te hoge belasting gaan ontsteken. Waardoor een pijnlijke rode plek kan ontstaan, of er zelfs een knobbel gevoelt kan worden. De medische term voor achillespees pijn is ‘achilles tendinitis’.

Oorzaken van de ontsteking
Er zijn een aantal oorzaken waardoor je achillespeesontsteking kunt krijgen. Allereerst de genoemde spanning, ook wel overbelasting van de spier. Het trainen is niet altijd positief voor de spieren en pezen. Een andere oorzaak kan zijn een verkeerd looppatroon. Er zijn verschillende manieren om verkeerd te lopen. Maar bij overpronatie komt het vooral voor. Het is een probleem wat ontstaat doordat het onderbeen naar binnen draait, en op deze manier de kuitspieren extra onder druk worden gezet. Je kuitspieren kunnen een hoop hebben. Echter is dit anders bij je achillespees. Deze pees krijgt snel kleine scheurtjes in het weefsel die uiteindelijk kunnen leiden tot serieuze scheuren met heel veel pijn.

Behandeling van de ontsteking
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat je deze ontsteking krijgt, of in ieder geval de klachten verminderd. Ten eerste is het belangrijk om rust te houden. Dus probeer zo veel mogelijk rust te houden en niet teveel te lopen. Als je veel last hebt ga dan ook niet sporten, dit kan de klachten alleen maar verergeren. In combinatie met rust kun je met ijs helpen om de ontsteking te verminderen. Wrijf 10 minuten met een koelelement over je achillespees heen. Doe dit drie keer per dag en de klachten zullen wel afnemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om zooltjes in je schoenen te leggen om te voorkopen dat je loopt met overpronatie en zo de klachten verminderen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

De voordelen van bezigheden op het strand

donderdag 10 oktober 2019 15:19:00 Nederland

Veel mensen gaan graag een dagje naar het strand met het gezin. Maar wat kun je allemaal op het strand doen? Er zijn erg veel leuke dingen die je op het strand kunt doen, wandelen, volleyballen, maar ook zandkastelen bouwen met de kinderen. Maar we hebben leuk nieuws voor je want met de beachprofessionals wordt het nog veel leuker! Binnenkort is het zover en dan komt expeditie Robinson naar Scheveningen. Daar kun je in jezelf de overlevingskunstenaar wakker maken en een serie uitdagende challenges uitproberen. Er kan een afwisselend programma samen worden gesteld en dan kun je de strijd aangaan met je collega’s. Het is een gevarieerd meerkamp waar deelnemers uit worden gedaagd om op verschillende gebieden zoals lef, kracht en creativiteit aan de gang te gaan. Samenwerken is de gemene deler!

Koppeling hardlopen
Eerst lekker bezig zijn op het strand en dan heerlijk aanschuiven bij een diner in het strandpaviljoen, daar wil je toch ook meer over weten? Voordat je tegen elkaar gaat strijden, ga je ook samen nog een teamvlag maken en een leuke naam bedenken. Ook daar kun je punten voor verdienen! Alle teams gaan vervolgens deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kunt een katapult bouwen en kokosnoten schieten, maar je kunt ook Mega Jenga spelen en daarbij heb je wel een tactiek nodig. Word jij de topper van je team? Iedere keer ga je een steentje verwijderen uit de toren en deze leg je dan weer bovenop de toren, maar let op want hij mag niet vallen. Wie kan zich het beste staande houden? Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door nu mee te doen aan de leuke bezigheden die je worden aangeboden op het strand door deze professionals.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Wat is geschikte kleding voor hardlopen?

woensdag 18 september 2019 15:17:00 Nederland

Als je wil hardlopen dan is het belangrijk dat je daarvoor ook geschikte kleding draagt. Je kunt als je nog niet vaak bent gaan hardlopen, ook eerst een sportbroek en een shirt pakken welke je in de kast hebt liggen. Maar wanneer je echt vaker wil trainen en je wil gaan bekijken wat voor resultaten je er maximaal uit kunt halen, is het goed om verder te kijken en echt te kijken naar de meest geschikte sportkleding voor het hardlopen. Je zou eens kunnen denken aan sportkleding die bedrukt is. Het is natuurlijk heerlijk om een sport te beoefenen waar je erg veel zin in hebt en waar je veel plezier mee beleefd. Maar de juiste kleding hoort er ook bij, daardoor kun je namelijk beter presteren, maar je ziet er ook stralender uit! Stel je voor dat je een wedstrijd gaat lopen, dan wil je toch wel geschikte kleding dragen?

Hardlopen en kleding
Tijdens het hardlopen is het van belang dat je geschikte kleding draagt. Een goede broek, niet te los en niet te strak, een shirt wat goed bij je past en dan eventueel bedrukt met een logo zodat je reclame kunt lopen. Het gaat er om dat je in kleding loopt waar je je goed in voelt, maar ook dat de kleding bij je lichaam past. Te wijde kleding is bij het hardlopen niet prettig. Het gaat er om dat de kleding goed past en aansluit bij je lichaam. Welk merk of welke keuze je gaat maken, hangt af van je bouw en van wat jij fijn vindt om te dragen. Neem daarom de tijd om nu de kleding uit te zoeken die bij je past en let daarbij ook op het weer. Als het warm is, is het fijner om in een korte broek en een shirt/hemdje te lopen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Welke marathon is het goedkoopst?

vrijdag 2 augustus 2019 12:26:00 Nederland

Steeds meer Nederlanders beoefenen hardlopen als sport en dus groeien de Nederlandse hardloopevenementen ook snel. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor deze evenementen en de verschillen tussen marathons zijn enorm. Er is door Actiecode.nl onderzoek gedaan naar de prijzen en aantal marathonlopers van de elf gecertifeerde marathons in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaalt u de hoofdprijs, en in Etten-Leuren kunt u voor bijna een kwart van die prijs de marathon lopen.

Rotterdam en Amsterdam steken met respectievelijk €61,5 en €70 ver boven de anderen marathons uit qua prijs. Op de derde plek komt de Utrecht Science Park Marathon met €44. Vier van de elf gecertifieerde marathons zitten onder de €25 voor een startnummer.

De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt €38,45. De duidelijke koploper is Amsterdam met €70 en de goedkoopste is de Van Oers Marathon in Etten-Leur die u voor €19 kan lopen.

Hoe kunt u toch goedkoop een duurdere marathon lopen? Probeer met een groep te lopen en kijk of er mogelijkheden zijn voor groepsprijzen. Het is ook verstandig om op tijd in te schrijven want tussen het begintarief en het tarief net voor de marathon zit een groot verschil. Voor de marathon in Rotterdam scheelt dit bijvoorbeeld €21.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest