Skip to Store Area:

Achillespeesontsteking opgelopen tijdens het hardlopen

maandag 4 november 2019 12:28:00 Nederland

Het is als hardloper natuurlijk van belang dat je goede schoenen hebt om te lopen. Ze moeten zorgen voor de juiste ondersteuning, niet te zwaar zijn, en het liefst nog zo modieus mogelijk. Er zijn veel verschillende merken en soorten te verkrijgen. Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe hardloopschoenen is hoe ze zitten, dus of ze wel genoeg steun bieden bij het lopen en hoe de pasvorm is. Dit doe je om te voorkomen dat je verschillende klachten krijgt tijdens of na het hardlopen.

Wat is achillespeesontsteking
Bij het hardlopen komt er veel spanning te staan op verschillende spieren en pezen in je lichaam. Een hiervan is de achillespees, dit is een pees die tussen de kuitspieren en het hielbeen zit Dit is de grootste pees van ons lichaam. Deze pees kan door te veel stress of bij te hoge belasting gaan ontsteken. Waardoor een pijnlijke rode plek kan ontstaan, of er zelfs een knobbel gevoelt kan worden. De medische term voor achillespees pijn is ‘achilles tendinitis’.

Oorzaken van de ontsteking
Er zijn een aantal oorzaken waardoor je achillespeesontsteking kunt krijgen. Allereerst de genoemde spanning, ook wel overbelasting van de spier. Het trainen is niet altijd positief voor de spieren en pezen. Een andere oorzaak kan zijn een verkeerd looppatroon. Er zijn verschillende manieren om verkeerd te lopen. Maar bij overpronatie komt het vooral voor. Het is een probleem wat ontstaat doordat het onderbeen naar binnen draait, en op deze manier de kuitspieren extra onder druk worden gezet. Je kuitspieren kunnen een hoop hebben. Echter is dit anders bij je achillespees. Deze pees krijgt snel kleine scheurtjes in het weefsel die uiteindelijk kunnen leiden tot serieuze scheuren met heel veel pijn.

Behandeling van de ontsteking
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat je deze ontsteking krijgt, of in ieder geval de klachten verminderd. Ten eerste is het belangrijk om rust te houden. Dus probeer zo veel mogelijk rust te houden en niet teveel te lopen. Als je veel last hebt ga dan ook niet sporten, dit kan de klachten alleen maar verergeren. In combinatie met rust kun je met ijs helpen om de ontsteking te verminderen. Wrijf 10 minuten met een koelelement over je achillespees heen. Doe dit drie keer per dag en de klachten zullen wel afnemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om zooltjes in je schoenen te leggen om te voorkopen dat je loopt met overpronatie en zo de klachten verminderen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

De voordelen van bezigheden op het strand

donderdag 10 oktober 2019 15:19:00 Nederland

Veel mensen gaan graag een dagje naar het strand met het gezin. Maar wat kun je allemaal op het strand doen? Er zijn erg veel leuke dingen die je op het strand kunt doen, wandelen, volleyballen, maar ook zandkastelen bouwen met de kinderen. Maar we hebben leuk nieuws voor je want met de beachprofessionals wordt het nog veel leuker! Binnenkort is het zover en dan komt expeditie Robinson naar Scheveningen. Daar kun je in jezelf de overlevingskunstenaar wakker maken en een serie uitdagende challenges uitproberen. Er kan een afwisselend programma samen worden gesteld en dan kun je de strijd aangaan met je collega’s. Het is een gevarieerd meerkamp waar deelnemers uit worden gedaagd om op verschillende gebieden zoals lef, kracht en creativiteit aan de gang te gaan. Samenwerken is de gemene deler!

Koppeling hardlopen
Eerst lekker bezig zijn op het strand en dan heerlijk aanschuiven bij een diner in het strandpaviljoen, daar wil je toch ook meer over weten? Voordat je tegen elkaar gaat strijden, ga je ook samen nog een teamvlag maken en een leuke naam bedenken. Ook daar kun je punten voor verdienen! Alle teams gaan vervolgens deelnemen aan verschillende activiteiten. Je kunt een katapult bouwen en kokosnoten schieten, maar je kunt ook Mega Jenga spelen en daarbij heb je wel een tactiek nodig. Word jij de topper van je team? Iedere keer ga je een steentje verwijderen uit de toren en deze leg je dan weer bovenop de toren, maar let op want hij mag niet vallen. Wie kan zich het beste staande houden? Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is door nu mee te doen aan de leuke bezigheden die je worden aangeboden op het strand door deze professionals.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Wat is geschikte kleding voor hardlopen?

woensdag 18 september 2019 15:17:00 Nederland

Als je wil hardlopen dan is het belangrijk dat je daarvoor ook geschikte kleding draagt. Je kunt als je nog niet vaak bent gaan hardlopen, ook eerst een sportbroek en een shirt pakken welke je in de kast hebt liggen. Maar wanneer je echt vaker wil trainen en je wil gaan bekijken wat voor resultaten je er maximaal uit kunt halen, is het goed om verder te kijken en echt te kijken naar de meest geschikte sportkleding voor het hardlopen. Je zou eens kunnen denken aan sportkleding die bedrukt is. Het is natuurlijk heerlijk om een sport te beoefenen waar je erg veel zin in hebt en waar je veel plezier mee beleefd. Maar de juiste kleding hoort er ook bij, daardoor kun je namelijk beter presteren, maar je ziet er ook stralender uit! Stel je voor dat je een wedstrijd gaat lopen, dan wil je toch wel geschikte kleding dragen?

Hardlopen en kleding
Tijdens het hardlopen is het van belang dat je geschikte kleding draagt. Een goede broek, niet te los en niet te strak, een shirt wat goed bij je past en dan eventueel bedrukt met een logo zodat je reclame kunt lopen. Het gaat er om dat je in kleding loopt waar je je goed in voelt, maar ook dat de kleding bij je lichaam past. Te wijde kleding is bij het hardlopen niet prettig. Het gaat er om dat de kleding goed past en aansluit bij je lichaam. Welk merk of welke keuze je gaat maken, hangt af van je bouw en van wat jij fijn vindt om te dragen. Neem daarom de tijd om nu de kleding uit te zoeken die bij je past en let daarbij ook op het weer. Als het warm is, is het fijner om in een korte broek en een shirt/hemdje te lopen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Welke marathon is het goedkoopst?

vrijdag 2 augustus 2019 12:26:00 Nederland

Steeds meer Nederlanders beoefenen hardlopen als sport en dus groeien de Nederlandse hardloopevenementen ook snel. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor deze evenementen en de verschillen tussen marathons zijn enorm. Er is door Actiecode.nl onderzoek gedaan naar de prijzen en aantal marathonlopers van de elf gecertifeerde marathons in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaalt u de hoofdprijs, en in Etten-Leuren kunt u voor bijna een kwart van die prijs de marathon lopen.

Rotterdam en Amsterdam steken met respectievelijk €61,5 en €70 ver boven de anderen marathons uit qua prijs. Op de derde plek komt de Utrecht Science Park Marathon met €44. Vier van de elf gecertifieerde marathons zitten onder de €25 voor een startnummer.

De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt €38,45. De duidelijke koploper is Amsterdam met €70 en de goedkoopste is de Van Oers Marathon in Etten-Leur die u voor €19 kan lopen.

Hoe kunt u toch goedkoop een duurdere marathon lopen? Probeer met een groep te lopen en kijk of er mogelijkheden zijn voor groepsprijzen. Het is ook verstandig om op tijd in te schrijven want tussen het begintarief en het tarief net voor de marathon zit een groot verschil. Voor de marathon in Rotterdam scheelt dit bijvoorbeeld €21.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

5 tips voor hardlopen in de winter

dinsdag 5 februari 2019 14:01:00 Nederland

Veel buitensporters hebben in de wintermaanden last van de kou tijdens het sporten. Wij geven u graag 5 tips om u niet te weerhouden van het sporten vanwege de kou. De juiste hardloopkleding voor in de winter speelt daarbij een belangrijke rol. Want wanneer u eenmaal een training overslaat, mist u er gemakkelijker nog één.

1. Houd het hoofd warm
Het hoofd (met name de hoofdhuid) kan warmte moeilijk vasthouden. Hierdoor kunt u tot wel 70% van de lichaamswarmte verliezen. Wij adviseren u een haarband of muts te dragen tijdens de koude winterdagen.

2. Draag thermokleding
Het dragen van de juiste kleding is van groot belang. Om warmteverlies te voorkomen adviseren wij u om minimaal twee lagen kleding te dragen. Thermokleding is zeer geschikt als onderlaag. Let wel op dat uw bovenkleding ademend is, zodat het vocht kan worden afgevoerd want ook tijdens koude dagen kunt u zweten tijdens het sporten.

3. Begin de training tegen de wind in
Als het koud is, waait het ook vaak. Dat betekend dat u kunt kiezen of u met tegenwind begint of eindigt. In de winter is het verstandig met tegenwind te beginnen en u door de wind in de rug naar huis te laten blazen. Een kille tegenwind voelt veel kouder aan als u bezweet bent.

4. Adem door de neus
Koude lucht wordt in de neusgaten al opgewarmd, wat prettiger aanvoelt voor het lichaam.

5. Maak gebruik van extra energie
Tijdens koudere temperaturen verbruikt het lichaam minder energie dan op warme dagen. Hierdoor houdt u meer energie over en kunt u wat harder trainen. Als u harder traint heeft u ook weer minder last van de kou.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Verlichting voor hardlopen in het donker

donderdag 10 januari 2019 12:49:00 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het hardlopen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse hardloop accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende hardloopvesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden en maakt u zichtbaar op een afstand vanaf 366 meter.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Hardloop-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke hardloper die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment hardloopverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Hardloopschoenen kiezen? Maak bij ons de juiste keuze

dinsdag 6 november 2018 20:20:00 Nederland

Het kiezen van nieuwe hardloopschoenen is altijd lastig. Hoe weet u nou welke schoenen voor u de juiste zijn? Met dit blogartikel proberen wij u te helpen met het maken van de juiste keuze. Er zijn veel verschillende merken van hardloopschoenen, Hardloop-Geest biedt de zes populairste merken aan, dat zijn: Asics, Nike, Adidas, Brooks, Saucony en New Balance. De schoenen worden aangeboden voor dames, heren en kids. Het bekendste hardloopschoenenmerk in Nederland is Asics, daarop volgen Nike en Adidas. Om er niet een té lang blogartikel van te maken kijken we met name naar de verschillen tussen Nike en Asics.

Verschillen tussen Nike en Asics voor het kiezen van uw hardloopschoenen
Hardloopschoenen van beide merken hebben een perfecte pasvorm, maar hebben wel degelijk verschillende kenmerken. Kenmerkend bij schoenen van Asics is dat de loper duidelijk voelt dat hij/zij schoenen om de voeten heeft die t.o.v. Nike schoenen over het algemeen net iets meer steun geven. Daarentegen heeft de loper met Nike schoenen weer minder het gevoel dat hij/zij schoenen om de voeten heeft. Het wordt vaak omschreven als lopen op wolkjes of het aan hebben van sloffen. Zo makkelijk sluiten de schoenen om de voeten.Demping van Nike en Asics running schoenen
Schoenen van beide merken hebben een uistekende demping. De running schoenen van Nike zijn gebaseerd op luchtdemping (Nike Air) en de running schoenen van Asics zijn gebaseerd op gel demping. De hoeveelheid demping is afhankelijk van de prijs. Hoe duurder de runningschoenen hoe meer demping er in de schoenen zit verwerkt. Voor een beginnende loper (1 x in de week) is het aan te raden om hardloopschoenen aan te schaffen tussen de € 50,00 en € 90,00. Voor een actievere loper die meerdere kilomters in de week maakt (2 tot 3 keer) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 80,00 en € 120,00. Voor de nog actievere lopers (vanaf 3 keer in de week) is aan te raden om schoenen aan te schaffen tussen de € 120,00 en € 160,00. In duurdere schoenen zit meer demping verwerkt, daardoor kunnen er ook meerdere kilometers mee gelopen worden. Met schoenen van rond de € 120,00 kan ca. 1200 km. gelopen worden. Na die tijd wordt de demping minder en zijn de schoenen aan vervanging toe. Het is aan te raden om de schoenen tijdig te vervangen, op die manier voorkomt u knie- en rugklachten.

Neutrale of anti pronatie hardloopschoenen? Maak bij ons de juiste keuze!
Bij het kiezen van uw hardloopschoenen is het uiteraard ook belangrijk dat u weet of u een neutrale loop heeft of dat u een overpronatie afwikkeling heeft. Om hier achter te komen lees dan ons voorgaande blogartikel over neutrale of anti pronatie hardloopschoenen. Wil je graag hardloopschoenen met korting kopen? Kijk dan in onze shop.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Oordopjes voor het hardlopen die blijven zitten

donderdag 18 oktober 2018 17:30:00 Nederland

Oordopjes voor het hardlopen die blijven zitten zijn momenteel erg populair. Hier is veel vraag naar. Voorheen werd er veel gelopen met oordopjes van smartphones, alleen het probleem daarbij was dat de oortjes constant uitvielen. Dat zorgde voor veel irritatie tijdens het hardlopen. Gelukkig heeft het merk Yurburd hier slim op ingespeeld. Zij bieden oordoppen aan die door middel van een draaisysteem in de oren blijven zitten. Bij het ontwerp van de Yurbuds is rekening gehouden met de veiligheid, het sluit de gehoorgang niet geheel af waardoor omgevingsgeluid nog altijd waarneembaar blijft. Geheel niet onbelangrijk is dat de sportoordopjes zijn ontwikkeld voor trainingen in alle omstandigheden. Bekijk hier alle oordopjes voor het hardlopen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

Hardloopschoenen overpronatie, neutraal of onderpronatie?

dinsdag 4 september 2018 17:11:00 Nederland

Iedereen loopt op een andere manier en zo heeft dus ook iedereen een ander type schoenen nodig. De verschillende manieren van lopen kunnen we van elkaar onderscheiden door te kijken hoe de voet proneert. Pronatie is de mate waarin de voet naar binnen kantelt tijdens het hardlopen en wandelen. Sommige hardlopers proneren meer (overpronatie) waar anderen juist minder proneren (onderpronatie). Proneren is niet erg maar om blessures te voorkomen is het van levensbelang dat u de juiste schoenen kiest die passen bij uw pronatiepatroon. Uiteraard is het ook mogelijk dat u een neutrale afwikkeling heeft.Hardlopers met een onderpronatie afwikkeling
Onderpronatie komt erg weinig voor. De buitenkant kant van de hiel wordt bij het neerkomen zwaar belast waardoor de schok van het neerkomen grotendeels wordt doorgevoerd naar het onderbeen. Gedurende de hele loopfase blijft dit type loper op de buitenzijde van zijn voeten lopen en zet deze ook af met de buitenzijde.

Hardlopers met een neutrale afwikkeling
Ongeveer 80% van alle hardlopers heeft een neutrale afwikkeling. Hardlopers met een neutrale loopstijl landen op het midden of de buitenkant van de hiel. Wikkelen vervolgens af richting het midden van de voorvoet om uiteindelijk af te zetten met het midden van de voorvoet. Bij deze loopstijl sluit de zool vooral aan het midden/buitenkant van de hiel en het midden van de voorvoet. Bekijk hier alle neutrale hardloopschoenen van bekende topmerken zoals Asics, Nike, Adidas en Saucony.

Hardlopers met een overpronatie afwikkeling
We spreken van overpronatie wanneer de voet wat meer naar binnen kantelt op de momenten dat dit niet mag gebeuren. Het neerkomen gebeurt iets meer op de binnenzijde van de hiel. Hierdoor wordt er veel gewicht verplaatst naar de binnenkant van de voet waardoor deze bij het afzetten te maken krijgt met een verhoogde belasting. Als gevolg van de overbelasting aan de binnenzijde bestaat er een verhoogde kans op vervelende blessures aan heupen, knieën, scheenbeen en rug. De schoenen van een overpronator zullen extra slijtage vertonen aan de binnenkant van de hiel en onder de bal van de voet en vooral de grote teen. Voor hardlopers die overproneren zijn anti pronatie hardloopschoenen nodig. Bekijk hier alle anti pronatie hardloopschoenen van bekende topmerken zoals Asics, Nike, Adidas en Brooks.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Hardloop-Geest

9 artikel(en)

Per pagina
Van hoog naar laag sorteren